Det var sjømatnæringa sjøl som aksjonerte på fredag, med i alt 15 deltakere, melder Norges Fiskarlag. Ansatte fra en rekke bedrifter og organisasjoner i næringen deltok flere steder langs Hardangerfjorden. De var påkoblet aksjonen Rein Hardangerfjord.

Har du ryddet så kjenner du tegninga: Det kan se pent og greit ut, men etter kort tid har plastsekker blitt fylt, med avfall som ikke ses før man bøyer seg ned.

- På knappe fire timer ryddet hver av oss rundt 100 kilo plastavfall av ulike typer.

Den ene stranda ble også ryddet i fjor. Likevel ble tre store kubikksekker fylt til randen med plastavfall herfra. - Vi fant mye tau, kanner, slanger – og klassikerne: Ørepinner og flaskekorker, melder Fiskarlagets utsendte:

Marte Haave fra Salt viser frem en biofilmbærer, som brukes for å rense vann. Vi fant svæææært mange av disse.

- Det er helt nødvendig være med på slike ryddeaksjoner for å forstå hvor ille det er mange steder langs kysten, sier informasjonsleder Jan-Erik Indrestrand i Norges Fiskarlag, som rapporterer fra Ølve.

Han forteller at aksjonen var godt planlagt og gjennomført, og at deltakerne fikk bistand til å frakte ut i alt 6 store plastsekker med avfall.

Rein Hardangerfjord har lokal regi på aksjonen, som gjennomføres etter mal fra Hold Norge Rents opplegg.

Se mer om Rein Hardangerfjord i denne lenken.

Biofish, Mørenot, Salt, Sjømat Norge, Sjømatrådet, Fiskarlaget, Sildelaget, Pelagisk forening og Hold Norge Rent jobbet i denne viken ved Ølve i Hardanger. FOTO: JAN-ERIK INDRESTRAND, FISKARLAGET