Skjervøy kommune har investert rundt 80 millioner for å få området klart, melder Fremtid i Nord.

Maritimt kjøpesenter

Olsen Verft har drevet i snart 100 år, og flytter nå drifta til Skjervøy. Moen er klare til å investere 100 millioner kroner i et nytt moderne verftsanlegg på Sandøra, der Olsens Verft vil gå inn i som aksjonær.

– Dette blir spennende, sier Helge Johannes Olsen, som er daglig leder i Olsens Verft til Fremtid i Nord. I tillegg til de ansatte i det lokale verftet, vil Moen rekruttere inn om lag 20 nye verftsarbeidere. Grunnarbeidet er planlagt å starte i august 2022, og det vil ta mellom seks og åtte måneder å få storhallen ferdig, skriver avisa.

Effekter utenfor Skjervøy

Det er havbruksnæringen selv som har tatt initiativ til å få et verft i regionen med kapasitet til å ta de imot.

Ordfører Ørjan Albrigtsen mener dette er et viktig for Skjervøy, men også gi effekter langt utenfor Skjervøys kommunegrenser. Det mener også direktøren for Moen.

– Dette drar jo med seg arbeid og et arbeidsomfang som ikke i det hele tatt vil komme hit i dag. Flere arbeidsplasser og leverandører vil få tilgang til kunder de ikke har nå. Oppdrettsbåtene er jo i området, men nå skal vi få dem på veft hit også, pluss de som man får utenifra, sier administrerende direktør i Moen, Paul Ingvar Dekkerhus til avisa.