Daniel A. Øien

Fiskesprell-konkurransen deler ut pris for beste inspirasjonsvideo for Norsk sjømat. Premien på 10 000 kroner ble tirsdag 31. mai overrakt elevene av fiskeri- og kystminister Lisbeth Berg-Hansen.

Før prisutdelingen ble vinnerfilmen “Fiskefaktor” vist til elever og lærere ved skolen. I filmen kombinerer elevene kjente tv-konsept med lokal vri og i rollene inngår både elever og lærere. Skolekjøkkenet brukes til kokkekamp og i filmen kåres vinnere blant elevene som har tilberedt kokt, stekt og bakt laks, melder seafood.no..

- Det er fantastisk fint å se hvor stort engasjementet har vært for denne konkurransen. Ungdommene på Namsos ungdomsskole håndterer jobben foran og bak kamera med den største selvfølgelighet og nå håper jeg de kan inspirere enda flere fiskespisere, sa fiskeri- og kystministeren under overleveringen av sjekken.

Video inngår som en del av læringsmålene i en rekke fag og kombinasjonen av videoarbeid med matinspirasjon med norsk sjømat har vært viktig for prosjekt Fiskesprell.

Fiskeri- og kystministeren som har folkehelseprosjektet Fiskesprell høyt på sin agenda, fikk smake nystekte fiskekaker og hjembakt flatbrød fra elevkantina da hun besøkte skolen.

Fiskesprell er et prosjekt i regi av Fiskeri- og kystdepartementet, Helse- og omsorgsdepartementet og Eksportutvalget for fisk. Salgslagene i sjømatnæringen støtter prosjektet med midler til råvarekjøp og Fiskesprell har nå fylkeskoordinatorer i alle landets fylker.

Øvrige vinnere i konkurransen var ungdomsskolene på Hinna, Godvik, Melbu og Mo.