Ved siden av vertsrollen for en rekke arrangementer, jobbes det kontinuerlig med å forbedre anlegget. Årets store happening er selvsagt Chrisfestivalen som nylig ble gjennomført og som fyller tørrfiskloftet med både folk og musikk.

Foldalbruket i Kjøllefjord er et av de mest autentiske etterkrigsbyggene på Finnmarkskysten.

Samlingspunkt

Det autentisk restaurerte fiskerianlegget som ble oppført like etter krigen, har blitt et høyt skattet samlingspunkt for store og små begivenheter. Etterspørselen etter lokaler til private arrangementer, som bryllup og jubileer, har økt betydelig. Som et resultat av det har Tørrfiskloftet blitt oppgradert med et bedre kjøkken og flere innendørs toaletter. Planene inkluderer også innkjøp av bord og stoler, men disse vil mest sannsynlig ikke være på plass før 2024.

Kafélokalene i egnebua vil i år også få en ansiktsløftning. En ny møblering vil bli installert før sesongstart, takket være innsatsen fra dugnadsgjengen i Kjøllefjord Kystlag.

Lokalmatprosjekt

Som aktivt medlem i Visit Nordkyn deltar Foldalbruket også i et spennende lokalmatprosjekt. Selv om de mangler et fullt utstyrt kjøkken for egen matproduksjon, håper daglig leder Liv Jorunn Nygaard å kunne inngå en cateringavtale med et annet godkjent kjøkken gjennom prosjektet.

Bryllup på Foldal har blitt et populært innslag i Kjøllefjord. Her er tørrfiskloftet stivpyntet til fest.

Dette vil gjøre det mulig for dem å servere en varm lunsjrett i sommer, med fokus på kortreist mat og smakfulle fiskesupper.

Fiskebruket i Kjøllefjord fortsetter med andre ord å utvikle seg og tilby spennende opplevelser for folk som velger å ta turen ut til Kjøllefjord. Med oppgraderinger, planlagte forbedringer og deltakelse i lokalmatprosjekter, er de dermed klare for å imøtekomme både lokalbefolkningens behov og turistenes ønsker i sommer.