Ifølge Ytringen har 20-talls båter den siste uka hatt Vandsøyvågen som utgangspunkt, og hvor Rørvik Fisk står for fiskekjøpet.

Egen atmosfære

– Dette er den 20. vinteren jeg er her. Jeg må ha med meg atmosfæren, stemningen og miljøet. Jeg gleder meg hvert år til skreisesongen starter. Gleder meg til at båtene kommer i land med dagens fangst. Gleder meg – selv om jeg vet at det venter meg mange og lange dager med fullt kjør fra i 8-tiden om morgenen til midnatt enkelte dager, sier Øivind Pettersen i Rørvik Fisk til Ytringen

Sammen med Bernt Hellesø som har ansvaret for vekt og kvalitet og altmuligmann Paul Martin Wigdahl, styrer han fiskemottaket i Vandsøyvågen på Vandsøya.

Ny sløyelinje

Rørvik Fisk har for øvrig investert vel én millioner kroner i sløyelinje i Vandsøyvågen. I fjor investerte selskapet nær 16 millioner kroner i nytt salteri. Mesteparten av skreien går til salting og eksporteres til Portugal og Spania.

– Linja er det stort framskritt, men vi trenger kvantum. Fiskerne betaler en krone per kilo for å få fisken sløyd, sier Pettersen.

Staben forteller at sløyelinja har fungert fra første stund, men litt innkjøring må en regne med.

- Men vi forventer å sløye fem tonn fisk i timen.