Fisker Geir Helge Tøllefsen var ekstra uheldig med tidspunktet når først uhellet skulle være ute. Hfikk uventet havari på den nye båten «Skreigrunn» like før jul og med det går minst tre ukers skreifiske og 700.000 kroner tapt.

- Ja, det er ikke noe særlig å ha en båt på land nå. De andre båtene fisker opp mellom 10-12 tonn skrei om dagen, og det har vært et fantastisk vær ute på havet nå, sier Geir Helge Tøllefsen til Troms Folkeblad.

I oktober 2011 fikk fiskeren fra Husøy på Senja den nye båten, en 50-foting til 10 millioner kroner. Likevel har han hatt en del småproblemer med nyinvesteringen. Like før jul toppet det seg helt med totalhavari.

– Det var ren flaks at vi oppdaget det. Vi tok båten på slipp på grunn av problemer med en sidepropell. Da oppdaget vi heldigvis det andre problemet, forteller Tøllefsen til avisen.

– Det er tre verdifulle uker i sesongen som går tapt. Vi har nok sikkert tapt mellom 500.000-700.000 kroner på pris, forteller Tøllefsen. Han håper likevel å få fylt kvota på 600 tonn frem mot sesongslutt i april og er ellers godt fornøyd med 10 millioner kroner investeringen sin.