Dermed har den nye produksjonslinja, som ble innviet i fjor sommer, får alvor blitt synlig i regnskapet, i bedriften som i sin tid ble startet som en datterbedrift under hjørnesteinsbedriften Øksnes-Langenes Fiskeindustri. 25 år senere er moderbedriften historie, mens dattera er blitt en av landsdelens største bedrifter.

- Den nye linja var veldig viktig for veksten, men også de generelle råvareprisene i markedet har hatt betydning for salgsinntektene, sier økonomidirektør Lars Myhra til Vesterålen Online. I forrige uke ble regnskapet til det børsnoterte konsernet sendt til Brønnøysund og offentliggjort.

Omsetninga økte fra 2,180 milliarder til 3,079 milliarder. Driftsmarginen er imidlertid ikke like imponerende; 1,9 prosent, som gir et driftsresultat på 56 millioner, 15 millioner mer enn i 2010. Bare ett år etter at fiskeriminister Lisbeth Berg-Hansen åpnet den nye produksjonslinja, nærmer fabrikken på Myre seg full utnyttelse igjen.

- På et generelt grunnlag planlegger vi for videre vekst, selv om vi per i dag ikke har konkrete utvidelsesplaner, sier Myhra til Vesterålen Online.