Etter at Vardøbruket har slitt med lønnsomheten gjennom de siste år, besluttet eieren Insula tidligere i vinter å innstille virksomheten og permittere 15 ansatte. Årsaken var blant annet sviktende råstoffgrunnlag, men nå mener Insula å ha funnet løsningen.

– Et samarbeid mellom Insula og nabobedriften Arctic Catch gir begge bedrifter et styrket råstoffgrunnlag, og derved også en styrking av aktiviteten, bearbeidingen og verdiskapningen i Øst-Finnmark, skriver administrerende direktør i Insula, Sigvald Rist og driftsleder hos Arctic Catch, Evaldas Zulys i en felles pressemelding.

Adm dir i Insula, Sigvald Rist er glad for å ha funnet en løsning for Vardøbruket. Foto: Lofotprodukt

Skal sendes til Insula-produksjon

Arctic Catch får som en del av avtalen tilgang på kongekrabbe som Insula kjøper hos fiskere i Båtsfjordbruket, og Båtsfjordbruket får styrket sitt råstoffgrunnlag gjennom kjøp av fisk til filetproduksjon fra Arctic Catch sine anlegg på Svartnes, Vadsø og i Vardø Havn.

Avtalen sikrer også fortsatt kjøp av fisk og kongekrabbe i Vardø havn, og driftsleder Evaldas Zulys i Arctic Catch sier de har som ambisjon å tilby et høyt servicenivå og videreutvikle et godt samarbeid med fiskerne som leverer i Vardø Havn, samtidig som nye fiskere er varmt velkommen.

– Med hovedanlegget på Svartnes, kjøpestasjon i Vadsø og nå også i Vardø Havn, er vi tilgjengelig for fiskere i hele Øst-Varanger sier Zulys.

Beholder jobbene

Utleie av anlegget er definert som virksomhetsoverdragelse, og sikrer derved videreføring av aktiviteten og arbeidsplasser ved Vardøbruket. - Vi er meget fornøyde med å ha sikret aktiviteten i Vardø, samtidig som råstoffgrunnlaget for virksomheten i Insula Hvitfisk forøvrig styrkes, sier styreleder i Vardøbruket Sigvald Rist i pressemeldingen.