Norge eksporterte sjømat for 9,6 milliarder kroner i august. Det er en økning på 2,3 milliarder kroner, eller 32 prosent, sammenlignet med august i fjor, melder Norges Sjømatråd på sine nettsider.

- Norsk sjømateksport har aldri hatt en høyere verdi i en august-måned før. En gradvis gjenåpning av verdenssamfunnet har åpenbart hatt en positiv effekt. Det er svært gledelig å se at sunn, smaksrik og bærekraftig sjømat fra Norge er så ettertraktet i det globale markedet, sier administrerende direktør i Norges sjømatråd, Renate Larsen.

Verdiveksten på 32 prosent er tidenes høyeste målt mot tilsvarende måned året før. Arter som laks, makrell, klippfisk og kongekrabbe bidro aller mest til denne økningen.

Foran rekordåret

- Aldri før har eksporten av laks vært like høy i en august-måned. Det skyldes blant annet høy produksjon og en sterk etterspørsel etter hvert som flere hoteller og restauranter har åpnet opp i markedene. For makrell skyldes den sterke måneden først og fremst en rekordtidlig start av fangstsesongen, sier Renate Larsen i Sjømatrådet.