Det melder Dalane Tidende. En av to større gjenværende nordsjøtrålere i Egersund kan forsvinne ut av havna for godt i løpet av noen dager. Etter det avisen Tidende erfarer, har rederiet Svanavåg AS forhandlet med en potensiell kjøper i Nord-Norge i lengre tid.

Den rundt 45 meter lange tråleren fra 1979 har vært annonsert for salg siden i sommer. Nå er skipet solgt for 174 millioner kroner til rederiet Norafjell AS i Lødingen.

Rederiet Norafjell AS har fra før fartøyet «Norafjell», tidligere «Siglar 2». Kjøperen jobber etter det rogalandsavisen erfarer med strukturering. Det vil si at kvotene til begge fartøyene kan bli samlet på et nyere og større fartøy.

«Svanavåg» har vært eid av selskapet Svanavåg AS. Styreleder er Svein Seglem og daglig leder er skipper Reidar Blakstad. I 2010 fisket «Svanavåg» for nesten 37 millioner kroner. Rederiet hadde et resultat på 5,6 millioner kroner i fjor. Det er ventet at selskapet får et godt resultat også i 2011.

Det er full strid mellom eierne om salget. Denne uka møttes de i Dalane tingrett. Eger Holding og Lars Ivar Vågshaug har saksøkt styret i Svanavåg AS med krav om å få en midlertidig forføyning slik at salget kan hindres.