Natt til søndag ble han reddet etter at sjarken hans hadde blitt knust mot land utenfor Båtsfjord. Selv hoppet han på sjøen og klarte å kare seg opp på berget.

– Vi gikk ut klokka 00:45 i natt etter å ha blitt oppringt av Hovedredningssentralen, sier skipsfører på redningsskøyta «Reidar von Koss», Christian Steimler Knudsen til Redningsselskapets nettsider. Det var de som fant ham.

Fiskeren hadde tatt på seg redningsdrakten og hoppet i sjøen før sjarken traff land.

– Han hadde fått lekkasje og motoren hadde stoppet. Det var pålandsvind og derfor drev båten på land. At han hoppet på sjøen reddet trolig livet hans, for sjarken ble knust mot berget av bølgene, sier skipsfører Knudsen.

Fiskeren ble slått på land av bølgene og klarte å klamre seg til land.

Han hadde fått med seg mobilen på innsiden av redningsdrakten, og fikk ringt etter hjelp. Men det var dårlig dekning i området, så det var vanskelig å få ordentlig kontakt. I mellomtiden ble mannen kaldere og kaldere.

– Mannen hadde litt flaks og god bedømmelsesevne som gjorde at han overlevde, sier Knudsen.

– Mannen var ombord hos oss i dag og takket for at vi fant ham. Det var utrolig dramatisk for ham såklart. Vi er veldig glade for at vi fant ham og at det gikk bra, sier skipsfører på redningsskøyta, Christian Knudsen.

Han ble plukket opp av et redningshelikopter to timer etter at søket hadde startet.