Daniel A. Øien

– Det stemmer nok det. Vi har solgt både Klotind og Litj-Klotind, men vi er på utkikk etter to nye, sier Mikal Steffensen.

Han slutter ikke å overraske. Like før hjul kom han til Stø med splitter ny sjark som skulle være tilleggsbåt til Klotind. Litj-Klotind er en Selfa 35, meget godt utstyrt.

– Det er en kjempefin båt og den fungerte utmerket i vinter, men den blir for liten for den drifta vi har. Vi må ha noe som er større, derfor selger vi, skriver Bladet Vesterålen.

Det er fire mann som er med i laget sammen med Mikal Steffensen. Det skal de fortsatt være.

Klotind, som er 50 fot lang, er solgt til Dverberg. Der tok Mikal båten Røyken tilbake som en byttehandel. Røyken er nå solgt videre fra Stø.

Mikal Steffensen sitter med alle kvotene og kommer ikke til å selge disse. Målet er å finne to båter som er så store at de egner seg til det fiskeri de driver fra Stø.

Opprinnelig ville Mikal satse på en stor båt, men da må han skaffe seg nye papirer som gjør at han kan føre en så stor båt. Foreløpig blir han derfor til å holde seg til båter inntil 50 fot.

Mikal forteller om en vinter som har gått greit for de fire og for båtene som de har hatt.

– Vi fikk opp kvotene og er fornøyd med det, men prisene skulle vært mye høyere, sier han.

Nå vasker han ferdig Litj-Klotind og sender den avgårde til Ålesund, før han starter arbeidet med å skaffe seg to nye båter.