Tildragelsen utenfor naturperlen Nusfjord høres ut som en dårlig spøk, men det var flere på kaia som så det samme, forteller Lofotposten.

– Først trodde vi det var en kjempe av en sel som boltret seg i vannskorpa. Vi padlet etter dyret og fant ut at det stemte ikke. Det var ikke noe sel. Vi så et stort hode stikke opp, og tenkte på at kanskje det bare var en dykker, med en stor snorkel eller noe. Men da så vi noen svære luffer, som beveget seg i vannet. Et monster. Plutselig ble det uhyggelig, sier Katrine Skjold Ottesen til avisen, som også har et bilde av skapningen. Da de to var bare fem-seks meter unna, ble de redde og gjemte seg bak en stor stein, mens den andre «steinen» sakte svømte utover fjorden.

Folk på kaia anslo senere at skilpadden var mellom 180 og 200 centimeter lang.

Det er ikke første gang en tropisk havlærskilpadde havner i nord. Mest kjent er eksemplaret som ble funnet utenfor Finnmark, og som ble merket og oppkalt etter daværende fiskeriminister Oddrun Pettersen før den ble sluppet ut igjen.

- Den vil ikke klare å svømme tilbake til Karibien, mot Golfstrømmen, sier marinbiolog Martin Hole ved Akvariet i Bergen til Lofotposten.