Skalldyrfestivalen og Sør-Norges Fiskarlag delte lørdag ut prisen til «Årets Unge Fisker i Agder» under Skalldyrfestivalen i Mandal. Vinneren ble annonsert i anledning VM i rekepilling på torget i Mandal av Ordfører i Lindesnes kommune, Even T. Sagebakken.

Lokallagene og fiskemottak i Agderfylkene står bak nominasjonen, der kravet er at man er yrkesfiskere under 35 år og bosatt i Agderfylkene. Kandidatene skal enten:

1. Har satset i fiskeriene og skaper verdier for sitt nærmiljø

2. Leverer særdeles gode råvarer og viser engasjement for råstoffkvalitet

3. Formidler hverdagslivet til en yrkesfisker på en god måte i sosiale medier o.l.

4. Har vist engasjement for fiskeriets framtid i Sør-Norge

Juryen bestående av Skalldyrfestivalen, Fiskehav SA og Sør-Norges Fiskarlag mente at årets vinner ble 27 år gamle Benjamin Bakke fra Søgne med følgende begrunnelse:

«Årets unge fisker formidler gleden av fiskeryrket for ungdom over hele verden. 27-åringen er kjent som #Fisherbenny på på TikTok når han ut til over 92 millioner mennesker med morsomme videoklipp fra fiskertilværelsen på fiskefartøyet «Udvaar III» av Søgne. Her vises røff sjø, fangst og det sosiale livet ombord, med tonnevis av god humor.

Benjamin Bakke er en viktig del av den nye- og sterke generasjonen med fiskere i Agder. Fartøyet "Udvaar III" drives av unge- og hardtarbeidende Sørlendinger med både fremtidsvisjoner og respekt for den tradisjonsrike kystkulturen lengst sør i landet.

#Fisherbenny sine videoer og gode figur i riks-TV har senket terskelen for ungdom som er interessert i fiskeri som levevei. Agder trenger flere unge fiskere for å videreføre tradisjonsrikt lokal matproduksjon fra havet, og vi trenger flere som vil vise seg frem – slik som Benjamin Bakke. Vi ser frem til fortsettelsen.»