Fiskeri- og kystminister Lisbeth Berg-Hansen gratulerer Villfisken i Hallingby i Buskerud, og deres Lagesildrogn med seieren i Det Norske Måltid 2012.

- Det er jo moro at en liten nisjebedrift som produserer rogn fra lagesild, en av våre minste laksefisker, stakk av med seieren. De bruker gode råvarer og har fokus på kvalitet, noe som gir gode smaksopplevelser. Jeg er sikker på at en tur innom produsenten Villfisken er en opplevelse i seg selv, sier fiskeri- og kystministeren i en pressemelding.

De andre finalistene i kategorien var kongekrabbe fra Bugøynes i Finnmark, blåskjell fra Rissa i Sør-Trøndelag, einerrøykt Svanøylaks fra Svanøy i Sogn og Fjordane og vellagret rakfisk fra Aurdal i Oppland.

I tillegg til «Årets fisk- og skalldyrprodukt», ble det delt ut en rekke andre priser blant annet «Årets kjøtt» og «Årets hederspris». I hver region ble det dessuten dannet et matlag som konkurrerte om tittelen «Årets Matlag 2012».

- Den norske befolkningen er i økende grad opptatt av lokal mat og matkultur og prosjektet og konkurransen Det Norske Måltid er et viktig tiltak for å synliggjøre mangfoldet av utsøkte råvarer og produkter som vi har i Norge. Det er godt å se at de norske råvarene og produktene får den anerkjennelsen og hyllesten de fortjener, sier fiskeri- og kystministeren.