Det var like før klokka 15 onsdag ettermiddag at politiet i Salten fikk melding om at en død mann var funnet i sjøen ved Storsand på Grønnøy i Meløy kommune i Nordland, skriver ANB.

To døde

– Mannen bar preg av å være fisker. Han lå i sjøen da han først ble observert, men været i området brakte den døde personen inn i fjæra, sier jourhavende jurist ved Salten politidistrikt Viktor Madsen til Avisa Nordland.

Men det stoppet ikke der. Bare en drøy time senere fikk politiet melding om at ytterligere en mann var funnet død i sjøen i området.

Identifisert

Politiet opplyser at de to sannsynligvis er hjemmehørende i Meløy etter det de så langt har bragt på det rene.

- Vi har vært i kontakt med fiskemottak for å komme i kontakt med folk som har vært på sjøen i dag. Dersom noen har tips, er vi veldig interessert i snakke med folk som har vært på sjøen i området i dag, sier Madsen.

Et Sea King redningshelikopter, en redningsskøyte og politiet er nå på stedet der personene ble funnet.

Ingen savnetmelding

Politiet jobber ut i fra en teori om at det har skjedd en ulykke til sjøs der ett eller flere fartøy har vært involvert.

Madsen framholder til ANB at personene bærer ikke preg av å ha ligget i sjøen lenge. Det er heller ikke kommet inn noen savnetmelding.

- Kombinasjonen av disse faktorene gjør at vi tror de to personene kan ha omkommet i dag, fortsetter politiadvokaten.

Sea King redningshelikopteret er allerede på plass, mens det vil ta noe tid før redningsskøyta kan være på plass fra Træna på grunn av det dårlige været. Det er også svært dårlig sikt i området.