Reder Ove Alvestad fra Sortland, som har bakgrunn som elektriker, har gjort alt i sin makt for å utstyre den 10,99 meter store båten med det beste utstyret. Sist uke kunne han overfor Kyst og Fjord fastslå:

- Vi har proppet båten full av elektronikk, og ingenting har vært av det billigste. Dette er nok for de spesielt interesserte. Det handler ikke om økonomi, men om interesse. Vi ville bare utforme den beste arbeidsplassen som vi kunne tenke oss.

«Ea» er beskrevet som verdens beste i sin klasse allerede før den har gjort unna første sjøvær.

Ikke redd for store ord

Heller ikke salgsdirektør i GOT Skogsøy i Mandal som har bygd båten, Andre Rustad, er redd for å ta i når han skal beskrive sjarken. Han sier at «Ea» er en av de heftigste sjarkene som noen gang er bygget.

- Den er verdens beste fangstmaskin på 10,99 meter. Jeg tror ingen andre har vært i nærheten av å levere noe som kan stille opp mot denne.

En av momentene som setter «Ea» i en særstilling, er at den er klassifisert til bankfiske 1 hele året. Det er det ikke mange båter i denne størrelsen som kan skryte av.

En sjark som har alt

Med sonar, strømlogg og førsteklasses ekkolodd gir «Ea» fiskerne full oversikt over sjøværet. Den er også utstyrt med en kraftigere motor enn normalt og har sidepropeller både for og akter. I tillegg til det elektroniske utstyret har båten et tørkerom som Alvestad har designet etter mannskapets ønsker. Her finner man alt fra vaskemaskin til tørketrommel, alt for å gjøre arbeidsdagen på sjøen så komfortabel som mulig.

Men det slutter ikke der. Alvestad har også på muligheten for å rigge båten for notfiske.

- Vi har ikke pelagiske rettigheter i dag, men vi har lyst til å prøve.

Med et lasterom som kan romme hele 20 tonn fisk, mener han er «Ea» er godt rustet også for en slik drift.