– Dette kom virkelig som en stor overraskelse. Denne prisen henger høyt, og jeg er kjempeglad på vegne av meg og de ansatte, sier daglig leder Karl Alberth Hansen til Nordlys.

Tok av i 2008

Sjømatbedriften i Tromsø som ble etablert i 2003 omsetter for 32 millioner kroner, og driver med behandling av fisk og skalldyr.

– Vi røyker, salter, graver, fileterer, pakker og kvalitetssikrer, sier Hansen.

Og fra 2008 har det tatt skikkelig av. Fra da har bedriften mer enn doblet omsetningen, og firedoblet resultatet.

Fisker av natur

Hansen tror en del av suksessfaktoren er at han er en fisker og arbeidsmann av natur. Men han framholder at det også er viktig å bygge selskapet stein på stein.

– Jeg liker meg dårlig på kontoret, og bruker stort sett uken på å skjære fisk. Papirarbeidet gjøres i helgene, sier han.

Stoler på kundene

I oppbyggingen av firmaet har han utelukkende kunne stole på fornøyde kunder. Fra Tromsø kommune har han fått lite støtte.

Nå kan han imidlertid innkassere en sjekk på 250.000 kroner etter å ha gått til topps i Årets Vekst-kåringren.