Årets første torskelandinger på Myre ble gjort onsdag i forrige uke.

– Det er veldig fin torsk, men skrei er det nok ikke, sier Kai-Hugo Jacobsen ved Gunnar Klo AS på Myre til Bladet Vesterålen.

– Skreien er ikke kommet. Den er kommet til Senja, hører vi, men det tar ennå et par uker før den gjør seg særlig gjeldende utenfor Stø og Myre, tror Jacobsen.

Men vintersesongen er i gang. Det rustes til mottak av store mengder torsk i vinter ved alle mottakene i Øksnes, Andøy og Bø.

Gunnar Larsen ved Sjøanlegget på Andenes sier at det ikke er noe skrei i fangstene ennå, men at det ennå fiskes en god del fin sei i området utenfor Andenes.

– Vi får litt torsk i fangstene, men det gjør vi jo hele året, så det er ikke noe spesielt. Det er nok kysttorsk som står her utenfor og beiter i sild, sier han til avisen.

- Bare kysttorsk

Fiskerne er kommet i gang med årets sesong. Foreløpig er det sei og hyse som dominerer. Den torsken som blir tatt er kysttorsk.

Også i Lofoten er aktiviteten i full gang på nyåret. Torsdag ettermiddag kom garnbåtene «Veines» og «Nesheim» oppogså. til Ramberg Fisk AS på Ramberg etter et sjyvær på Yttersia. Ivar Myklebust på «Veines» var brukbart fornøyd med fangsten på knappe to tusen kilo.

- Det er en helt grei start Vi har dratt vel 100 garn i landbakken. Vi har rundt 400 kilo torsk, resten er sei, slår han fast overfor Lofotposten.

-Det er godt å komme i gang, men etter den dramatiske prisnedgangen er det ikke like artig i år som tidligere, legger han til.

Kollega Ole Jack Grimestad på «Nesheim» hadde knapt 2500 kilo, også her var det mest sei.

- Det er sei vi vil ha nå, og har vel knapt 400 kilo torsk. Vi har dratt bruk både på «Setan», som er et fiskefelt knappe to timer fra Ramberg, og i landbakken. Det var mest torsk i landbakken. Det er flott fisk, men det er nok ikke en eneste skrei, sier Grimestad til avisen.

Fiskerne i Lofoten og Vesterålen må ennå vente på skreien.