Det melder Norges Råfisklag på sine nettsider. Snittpris for all fersk torsk over 1 kg i forrige uke er kr 15,61, opp 6 øre uka før.

Troms hvor det har vært betalt best de siste ukene, rykker denne uken ned på 4. plass. Det betales best inneværende uke i Lofoten/Salten med snitt på 16,06 for fersk torsk over 1 kg, opp hele 46 øre fra forrige uke. Nestbest er Vesterålen med 15,64 mens Vest-Finnmark inntar tredjeplassen med 15,46. Prisøkningen i Lofoten/Salten kommer av at det betales bedre inneværende uke for de ulike vektklassene, samt at andelen småfisk har minket.

At Troms rykket ned fra lederplass når det gjelder snittpris for torsken, skyldes hovedsakelig at andelen storfisk over 6 kg er halvert fra 41,8 prosent i forrige uke til 22,6 prosent i inneværende uke. Det er nå kommet lodde til kysten av Troms og det rapporteres om en mer småfallen torsk, noe som også gjenspeiler seg i våre statistikker. Andelen torsk over 6,0 kg er derfor noe ned sammenlignet med forrige uke. I snitt er det 22,9 prosent torsk over 6,0 kg i fangstene, mot 24,0 prosent i forrige uke. En ser også at det fortsatt er mye småfallen torsk som landes i Vesterålen.