Etter ukevis med trening og terping har fem matarbeidere kvalifisert seg til NM-finalen i sjømathandel, skriver MENY i en pressemelding. Finalen, som går av stabelen under Yrkes-NM World Skills i Kristiansand 27. til 29. september, er en fagkonkurranse for de som jobber med detaljsalg av sjømatprodukter.

Betyr veldig mye

- Å delta krever enormt mye. Konkurransen stiller høye krav til praktisk og teoretisk kunnskap. Å gjøre det bra i NM er en viktig del av MENYs satsing på fagkompetanse. Matarbeiderne våre har gjort en fantastisk jobb. De er gode ambassadører for faget og fremmer det på en uvurderlig måte. Vi er stolte av at vi har tatt hele fem av åtte finaleplasser og at vi hadde hele 14 deltakere med, sier Sissel Myran, ansvarlig for lærling-oppfølging i MENY.

Kvalifiseringen bestod av fire deloppgaver, og deltakerne fikk en poengsum for hver deloppgave. Deltakerne med høyest totalsum kvalifiserte seg til NM-finalen. De fire delene var varemottak, håndskjæring, servere innovative fiskeretter for barn og eksponering av sjømat i disk. Etter noen spennende og hektiske timer kunne juryen avsløre finalistene blant de totalt 15 som konkurrerte.

Marinebiolog Malin med høyest poengsum

Malin Lindal Olaussen (27)fra Arendal, som jobber hos MENY Røa, fikk høyest poengsum i kvalifiseringen.

- Det er skikkelig gøy å få lov til å fremme faget på denne måten! Jeg er lidenskapelig opptatt av norsk sjømatnæring og matlaging. Med en mastergrad i marinebiologi og jobb som fiskeansvarlig hos MENY Røa har jeg kunnskap om fiskens reise fra hav til tallerken, noe jeg håper kundene setter pris på, sier Malin Lindal Olaussen.

Finalistene ser frem fem til å jobbe mot en god plassering under finalen i september, og ikke minst hjelpe kundene sine med å utforske havets fristelser.

Årets 8 finalister

Malin Lindal Olaussen (fra Arendal), MENY Røa

Christian Holt Clasen (fra Oslo), MENY Gystadmarka

Jonas Bjørgaas Rogne (fra Jessheim), MENY Gystadmarka.

Tom André Raa Bostad, Gutta fra havet/Strandsonen

Hedda Leversen Larsen, Fisketorget Stavanger

Casandra Perkins, Coop Mega Metro

Linda Helen Johansen (fra Odalen), MENY Skedsmo Senter

Mimon Kandouch (fra Drøbak, MENY Drøbak City