- Utviklingen av prosjektet er utsatt til bedre tider, sier styremedlem Vsevolod Tsjerepanov til RIA Novosti, ifølge Barents Observer

- Alle partene har kommet til konklusjonen at kostnadene er for høye for å gå videre på nåværende tidspunkt. Vi samler inn nye data, vi har store gassreserver og vi bør derfor ikke ta noen forhastede beslutninger, sa han ifølge Reuters.

Gazprom har i partnerskap med Statoil og franske Total jobbet for å vurdere en utbygging av feltet. Sjtokman er en av de største feltene på russisk sokkel og inneholder mer gass enn hele den norske kontinentalsokkelen.

Bård Glad Pedersen, informasjonssjef for Statoils internasjonale virksomhet, forteller til E24 at selskapet fortsatt er i dialog med Gazprom om utvikling av feltet.

- Vi har tidligere sagt at kostnadene har vært for høye og at lønnsomheten har vært for lav til at vi kunne gå videre. Derfor valgte vi ikke å fornye rammeavtalen vi hadde med Gazprom i sommer, sier Glad Pedersen til E24.no.

Informasjonssjefen forteller at Statoil fortsatt har tro på Sjtokman.

- Vi mener det fortsatt er mulig å utvikle feltet i fremtiden blant annet med ny teknologi, gitt at de økonomiske rammene kommer på plass, sier Glad Pedersen til nettstedet.

Talsmannen for Statoil forteller også at de har sett positive tegn vedrørende de regulatoriske og skattemessige utfordringene knyttet til oljevirksomhet i Russland.

- Russiske myndigheter har signalisert at de er villige til å tilpasse de fiskale rammene for å sikre utenlandsk tilstedeværelse, sier han.

Bellona-leder Frederic Hauge har tidligere uttalt seg svært kritisk til utbyggingen.

Kommunikasjonssjef i Belona, Magnus Borgen forteller i en e-post til E24 at nyheten er «på alles lepper» på oljekonferansen ONS i Stavanger onsdag ettermiddag.

- Dette er hva Bellona har hevdet hele tiden. Det viser hvor teknisk komplisert det er å drive petroleumsvirksomhet i Arktis; så komplisert at det ikke blir lønnsomt, sier Frederic Hauge.

Han mener oljeindustrien «bedrar folk når de sier det er så enkelt å drive petroleumsvirksomhet i Arktis».

- Bellona er redd for at de høye kostnadene ved petroleumsproduksjon i Arktis vil føre til innsparing på sikkerhetsarbeidet og oljevernberedskapen, sier Hauge.