- Råfisklagets hederspris skal deles ut i november og du kan foreslå en fisker, båt eller mannskap, skriver Norges Råfisklag.

Prisen «Årets kvalitetsfisker» går til fiskere som gjør en ekstraordinær jobb for å levere produkter av utmerket kvalitet, og som er et forbilde og en inspirasjon for andre i villfisknæringen. Styret i Norges Råfisklag ønsker å berømme de som bestreber seg på å levere best mulig kvalitet, og prisvinneren får, i tillegg til heder og ære, 50 000 kroner i premiepenger. - Muligheten for å nominere, stenges snart for i år, melder laget.

- Brenner du inne med en eller flere kandidater, så er det tid for å sende oss forslag nå, sier markedssjef i Råfisklaget Synne Guldbrandsen.

Årets kvalitetsfisker er fiskernes Oscar-pris. Den som får prisen, leverer villfanget sjømat av ypperste kvalitet, og er et forbilde for andre.

- Det finnes mange dyktige fiskere og fartøy i Råfisklagets område som strekker seg ekstra langt for å levere villfanget sjømat av aller ypperste kvalitet, sier Guldbrandsen. - Nå ønsker vi å vite hvem du mener er den beste!

Hedersprisen deles ut til en fisker, en båt eller et mannskap som viser særskilt stolthet over yrket sitt, er et forbilde for andre og utøver sitt fiskeri med gode kvalitetsholdninger. Prisen ble delt ut første gang i 1990, og nå er det altså siste sjanse for å foreslå årets vinner.

- Årets kvalitetsfisker leverer et håndverk i verdensklasse, gjennom å sørge for en feilfri og skånsom håndtering av sjømaten hele veien fra den kommer sprellende fersk opp fra havet til den er levert på land.