Sist uke var det fem fartøy som fisket nordsjøsild, og det ble meldt inn totalt 1305 tonn.

– Det har vært flere båter som har tenkt seg ut etter nordsjøsild, men dårlig vær i Nordsjøen har stoppet dette. Og det ser ut til å vedvare de første dagene i kommende uke, meldte Norges Sildesalgslag i sin ukesrapport Fisknytt.

X, tidligere Twitter, melder Kystvakten at «KV Sortland» er på patrulje i Nordsjøen, og har fokus på fiskerikontroll og beredskap. Men været setter agendaen også for Sjøforsvaret menn.

– Det var så mye «dritvær» i Nordsjøen at vi har vært i nærheten av kysten, for slepeberedskap, forteller skipssjefen på «KV Sortland» på telefon fra Boknafjorden.

Sist uke gjorde mannskap fra «KV Sortland» inspeksjoner av to norske og en tysk tråler - men de har foreløpig ikke møtt på noen pelagiske fartøy som fisket nordsjøsild.

– Det var veldig lite båter i Nordsjøen. Det var mest sei, og litt torsk og hyse det gikk i, forteller skipssjef Henning Solberg til Kyst og Fjord.

I likhet med Sildesalgslaget, har ikke Solberg trua på at det blir aktivitet i Nordsjøen de neste dagene.

– Eneste er i morgen det er meldt fint vær, så kommer storm og kuling igjen på fredag, og den fortsetter gjennom helgen. Båtene venter nok til det blir bedre vær.

Siste innmeldte fangst av nordsjøsild til Norges Sildesalgslag, sto de to svenske pelagiske trålerne «Astrid» og «Themis» for 22. og 23. januar. Deres fangstområde var imidlertid vest av Shetland.