Tidligere var Kristiansund kjent som Norges største fiskeriby. Fiskemottaket til Jemar var Kristiansunds siste skanse. Etter at de la ned driften, har mottaket på Tustna i Aure vært det nærmeste de siste årene.

- Står respekt av

I Jemars gamle lokaler på Dale i Kristiansund skal Marit Strandheim og May Grøntvedt sørge for at det igjen blir tatt imot ferskfisk i nordmørsbyen, skriver Tidens Krav.

– Dette er en skikkelig gladnyhet. Det er så positivt som det kan få blitt. Det står respekt av damene og at de tør satse. Vi skal hjelpe dem så godt vi kan, sier Jemar-sjef og leder Johs Ersnes i Nordmøre fiskeprodusenters forening.

Ferskpakking

Hos Nordmøre Fisk vil driften hovedsakelig gå ut på mottak og pakking av ferskfisk. Fisken kommer sløyd og med avkappet hode. Så pakkes den og selges til Jemar, som skal stå for videresending. Det er også muligheter for saltfiskproduksjon ved anlegget, som for alvor tas i bruk når første leveranse kommer mandag. Med tiden ser de også for seg å kunne starte med ompakking og vakuumpakking av frossen fisk.