I et brev til Sjøfartsdirektoratet, med kopi til blant andre Norges Fiskarlag, går han kraftig ut mot dagens raketter, som etter Nygård syn er alt for pinglete. – Jeg har mange med meg på dette, sier lofotingen, som har drevet fiske siden 1974.

- Sammenlignet med raketter fra 1970 – 1990 var de mye tykkere og lengere. De nådde en høyde på cirka 300 meter, og brant med 40 000 cd, til de sloknet i luften etter cirka tre minutter. Dette var raketter som vi følte trygghet ved å ha ombord i båten, på en kyst med lite folk og lange fjorder og høye fjell - ofte vind og regn.

- De rakettene som vi nå må bruke er etter min erfaring og fiskernes krav «udugelige». Jeg har prøveskutt dem i mange år, og sammenlignet med de gamle er det en stor og vesentlig forskjell:

- Under oppskyting går de vesentlig kortere opp, noen slår seg ut, men fallskjermen er ubrukelig, en tynn liten silkeskjerm som får rotasjon, snorene tvinner seg opp og gjør at rakettene faller raskt ned og ligger på bakken og brenner ut. Vi kystfiskere ønsker at det snarest mulig blir innført regler slik at de gamle rakettkvaliteter kommer tilbake med fallskjermer som ikke surrer opp og som brenner lengre og høyere.