– Vi er glade for at Giske vil jobbe hos oss, og ser frem til å styrke laget, sier Audun Maråk, administrerende direktør i Fiskebåt.

Giske er utdannet jurist fra 2008 med spesialisering i skatterett. I Fiskeridirektoratet jobbet hun i fartøy- og deltakerseksjonen, med arbeidsoppgaver innen behandling av saker som gjelder havgående fartøy og regelverksarbeid innen deltakerlovgivningen.

- Solid faglig bakgrunn

- Giske har en solid faglig bakgrunn, både gjennom utdannelse og jobben i Fiskeridirektoratet som hun kommer fra. I tillegg har hun arbeidet flere år som skattejurist. Dette er gode og nyttige kunnskaper som vil komme medlemmene i Fiskebåt til gode, sier Maråk i en pressemelding.

- Vi er avhengige av å ha den rette kompetansen, for å møte de framtidige utfordringene fiskerinæringen står overfor.

Styrker bemanninga

Ansettelsen i tråd med rådene fra Fiskebåts organisasjonsutvalg og årsmøte om å styrke bemanninga for å ivareta den havgående flåtens interesser på best mulig måte, skriver organisasjonen.

Maråk peker også på at det er positivt at flere medarbeidere i fiskerinæringen er kvinner, enten de jobber på sjø eller land. Med denne ansettelsen er nær halvparten av de ansatte i Fiskebåt kvinner.

- Gleder meg

- Jeg ser frem til nye utfordringer i en spennende næring, og tror det vil bli interessant å se fiskerirett i et nytt perspektiv. Nå gleder jeg meg til å komme i gang med jobben og bli bedre kjent med næringen, sier Susanne Giske.