- Vi vet at nordmenn spiser for lite fisk, og det gjelder særlig barn og unge. Gode vaner starter tidlig, og det er viktig å vise barn og unge hvor godt fisk og sjømat kan smake. Da trenger vi gode sjømat-ambassadører over hele landet som kan skape de gode opplevelsene, sier fiskeriministeren.

Under tilskuddsordningen "Sjømattiltak" gir Nærings- og fiskeridepartementet støtte til prosjekter som bidrar til å gi unge gode smakserfaringer med fisk og skape gode kostholdsvaner tidlig i livet, og som på sikt er med på å øke sjømatkonsumet hos den norske befolkningen.

Nærings- og fiskeridepartementets tilskudd til sjømattiltak for 2016:

ØSTLANDET

NM i Sjømathandel 2016 under Matstreif i Oslo/NSL - 50.000

Geitmyra matkultursenter for barn - 923.400

SØRLANDET

"Hils på fisken"/Jentan på Båly - 83.000

VESTLANDET

"Et fisk – bli friskare"/Knarvikmila - 50.000

"Blå fristelser" under Gladmatfestivalen i Stavanger/Gladmat AS - 200.000

"Fra fjord til bord"/Klippfiskakademiet - 300.000

MIDT-NORGE

Sjømatsatsing på Trøndersk Matfestival/Oi Trøndersk Mat og Drikke - 200.000

NORD-NORGE

Sjømattiltak under Arctic Volleyball Camp/Idrettsklubben Øksil - 50.000

"Fra hav til gaffel"/Kigok kunnskap & opplæring - 20.000

NASJONALT

"Norsk Smaksskule"/Norsk Kulturarv - 500.000