Hun begynner i jobben mandag 30. oktober 2017.

Britt Dalsbotten har mer enn 10 års erfaring som finansrådgivar i Sparebanken Vest. Dalsbotten vokste opp på en gård i Sogn og Fjordane, og har en bachelor i markedsføring fra Handelshøyskolen BI Bergen.

- Fiskeri- og havbruksnæringa er en svært viktig næring for sysselsetting og verdiskaping i Norge. Sjømatnæringa leverer i dag sjømat til forbrukere i mer enn 130 land og verdien av norsk sjømateksport har nådd rekordhøyder. Derfor er det så utrolig spennande og jeg ser fram til å få jobbe med Per Sandberg både som fiskeriminister og som nestleiar i FrP, sier Britt Dalsbotten.

I forbindelse med stortingsvalget var Dalsbotten stortingskanditat for Sogn og Fjordane FrP. Hun har tidligere vært både kommunestyrerepresentant og fylkestingsrepresentant for FrP. I tillegg har hun hatt diverse verv og styremedlemskap i Sogn og Fjordane FrP og FpU, Bremanger FrP og Førde FrP.

Britt Dalsbotten tar over etter Veronica Pedersen Åsheim, som i dag ble utnevnt til statssekretær i Nærings- og fiskeridepartementet.