I tillegg til to verdensmestere i tungeskjæring skal olje- og energiminister Tord Lien (FrP), som er oppvokst på Myre, stå for den offisielle åpninga av havna, melder Vesterålen Online.

– Jeg gleder meg til å være med å feire åpningen av den nye havna, som skaper nye muligheter for alle som lever av og med havet. Som myreværing er det selvsagt ekstra stort å få være med på dette. Den nye havna gir grunn til optimisme for Myre, Øksnes kommune og hele landsdelen, har olje- og energiminister Tord Lien tidligere sagt til kystverket.no, ifølge nettstedet.

– Utbygginga av Myre havn har vært et av Kystverkets største utbyggingsprosjekter i Nordland. Jeg vil berømme brukere, Øksnes kommune og næringslivet på Myre for aktiv og konstruktiv bistand i hele byggeperioden. Prosjektet er nå fullført og Øksnes kommune har fått en havn som gir store muligheter for utvikling av sjørettede næringer i årene som kommer, sier Kystverkets regiondirektør Fridtjof Wangsvik til vol.no.

– Stor dag for hele regionen

– Kystverket Nordland ønsker i samarbeid med Øksnes kommune både sjøfarende og lokalbefolkningen i Øksnes velkommen til åpninga av Myre havn, melder Kystverket.

Havnesjef John Danielsen ser også frem til torsdagen.

– Klart vi ser frem til denne dagen. Arbeidet med den nye havna har fra vår side vart siden 2007, da vi lanserte de første tankene, sier Danielsen til VOL.

– Denne dag må vi feire, og jeg håper mange kommer og benytter anledningen til å være i lag. Det er en stor dag, ikke bare for Myre havn, men for hele regionen, legger havnesjefen til.

På Vesterålen Onlines nettsider har leser Rune Martin Guldberg kommentert minsterens rolle slik:

- Ironien i dette er jo at oljeminister Tord Lien er den største trusselen mot at det skal være en fiskerihavn på Myre. Noen få mil fra Røst ligger de mest lovende oljefeltene. Et oljeutslipp vil gjøre fisket etter skrei verdiløst i mange tiår. Dette kan bli episk.