Tall fra Redningsselskapet viser at det ved utgangen av november i fjor hadde druknet 82 personer. Årets tall utgjør dermed en nedgang på 8 % når en måned av 2021 gjenstår.

Tre av ulykkene i november skjedde etter fall fra land. I Stavanger ble en mann i 30-årene, funnet livløs i sjøen litt utenfor sentrum. En eldre kvinne ble funnet omkommet i sjøen på Nesodden, og en voksen kvinne ble funnet omkommet i Nidelva i Trondheim i slutten av måneden. Dødsårsak er foreløpig ikke fastslått. Så langt i år har 24 personer druknet etter fall fra land-ulykker.

Det var to drukningsulykker fra fritidsbåt i november. En mann i 60-årene, som ble meldt savnet da han ikke kom hjem fra hummerfiske rundt Rott i Sola kommune, ble funnet omkommet etter et søk over flere dager. I Askvoll kommune ble en mann i 70-årene funnet omkommet mellom en båt og et kaianlegg i Førdefjorden. 26 personer har druknet i forbindelse med bruk av fritidsbåt så langt i år.

En mann i 50-årene druknet etter en ulykke på isen på Jakobs Dam i Kongsberg. Det er den niende ulykken etter fall gjennom is i år.

En drukningsulykke er registrert under «annet»: En mann i 30-årene døde på sykehus etter at han forsøkte å redde et barn som falt i sjøen fra en molo på Karmøy. Barnet overlevde, etter å ha blitt reddet av årvåkne surfere.

85 % av de som har omkommet så langt i år er menn, 15 % er kvinner. Fire av de omkomne (5 %) var under 18 år.