Det står ikke i avtalen noe om hvor den skal være, men det vil ganske sikkert være naturlig å tenke Fiskebøl, der det er et miljø innen denne sektoren.

Denne miljøbasen er en del av avtalen som sentrumspartiene KrF og Venstre har gjort med de påtroppende blåblå partiene. De første kommentarene fra poltikere i disse partiene var mandag og tirsdag morgen utelukkende positive. Alle føler at de har fått gjennomslag for noe.

– Nå må vi benytte muligheten til å gi dagens næringer som fiskeri og oppdrett et løft, sier Venstres Arne Ivar Mikalsen til Bladet Vesterålen etter samarbeidseklæringa som kom mandag kveld. Hadselspolitikeren sitter i partiets sentralstyre og har vært med på å gi grønt lys for denne avtalen.

– Vi må ikke gå rundt og tro at vi er blitt frarøvet olje og gass, men vi må utnytte det rommet som fins, og kjøre inn alle de gode forslagene. Det innebærer også gods fra vei til båt, og infrastruktur til samferdsel. Og det betyr forskning, utvikling og risikokapital knyttet til fiskeriene, sier han til avisen.