- Det var nå litt artig at det blir så mye måse at helikopteret ikke greier å fly, den var litt ny for oss, sier skipper Pål Roaldsnes.

- Vi driver nå rundt her og fisker, men enkelte ganger blir det ekstra mye fugl. Det er lite båter på feltet og da er sjøfuggelen veldig sulten og samler seg i voldsomme konsentrasjoner på dem som er her. Vi er bare to i drift her nå, og da blir det mye på dem som er her.

Roaldsnes opplever for øvrig dårlig seifiske på Tampen, og vurderer å gå til Møre og forsøke seg der.

- Vi ligger på 20 tonn i døgnet, og skulle gjerne hatt det doble.

"Nordbas" skimtes bakom plattformen, der helikopteret står parkert på grunn av sjøfugl. FOTO: PÅL ROALDSNES

Kom seg raskt bort

Roaldsnes har imidlertid ingen glede av å plage oljenæringa, og forteller til fiskebat.no at både «Synes» og trålaren «Nordbas» var raske med forlate området, når de fikk høre om problemet på plattformen.

- Ja, når vi forsto at det var turnusen til oljearbeiderne, med to uker på jobb og fire uker fri, som sto på spill, var vi raske med å reagere og forlate området. Særlig med tanke på at de har måttet vaske måseskit i 14 dagar, sier en lattermild Roaldsnes til fiskebat.no.

Ser mye sjøfugl

Roaldsnes forteller at han ofte observerer mye sjøfugl, når de fisker i dette området, der også vindkraftanlegget Hywind Tampen er under bygging.

- Vi stusser derfor litt over at det i utredninga i forkant av vindkraftutbygginga kom fram at det nesten ikke er sjøfugler i dette området. Det vi så nå var iallefall et bevis på det motsatte, sier Roaldsnes.