Forsyning av fiskeflåten har blitt en vesentlig del av Extra Båtsfjord. Mer enn to årsverk ved dagligvarehandelen er øremerket fiskebåter som kommer til Båtsfjord. Leveransene er blitt så omfattende at Berg har måtte sørge for at de hele tiden har artikler på lager som har lite og ingenting med ordinære dagligvarer å gjøre.

Blant annet må han alltid både ha madrasser og sengetøy inne.

Kommer igjen

For fiskebåten, enten de er norske eller russiske, har butikken i Båtsfjord nærmest blitt som en skipshandel å regne. Da vi var innom hadde Torbjørn Berg akkurat fått pakket sju paller med proviant og varer som skulle til en russisk tråler.

Fiskeflåten står for mer enn to årsverk for butikken.

- Vi har måtte drille oss skikkelig på å pakke raskt, straks vi får inn ordrer. Deretter bringer vi varene til båtene så fort som over hodet mulig.

Torbjørn Berg sier at dette er noe fiskerne setter pris på. Dermed kommer de igjen og igjen, noe som sørget for at de har kunne bemanne opp staben med minst to årsverk.

- Vi forsøker å yte maksimal service enten det er en stor eller liten båt. Sju paller er rett nok ikke en dagligdags bestilling, men vi får hele tiden en strøm av ordrer. Og har vi ikke varene de etterspør, ja da gjør vi alt for å hente det inn fra våre kontakter langs kysten, sier Berg.

Krever service

Proviant har de nok av. Men når trålere kommer opp, får de gjerne spørsmål om de klarer å skaffe helt andre type varer også.

- Lar det seg gjennomfør, så strekker vi oss så langt som det er mulig. Det har nok gjort at vi er blitt en foretrukket butikk blant stadig flere fiskere, sier Berg.

Han er ikke i tvil om at omsetningen ville sett helt annerledes ut uten en solid fiskeflåte som jevnlig kommer til Fiskerihovedstaden.

- Men det krever selvsagt at vi stiller opp. Vi hadde neppe kunne bringe ut flere varelass i uka, om vi ikke hadde gjort det lille ekstra som skal til for å ivareta fiskernes ønsker, sier Thorbjørn Berg ved Extra Båtsfjord.