24 sekundmeter vind fra øst stanset likevel ikke kjøllefjordingene fra å møte mannsterk fram - når de endelig kunne bli en del av norgeshistoriens mest sette tv-program.

Ekte finnmarksmøte

Godt hyret og med et ekstra tak i flaggene, kunne de frammøtte gi både hurtigruta og ikke minst passasjerene en ekstra god mottakelse. Mens «Nord Norges» seiersgang nordover langs leia stort sett har vært preget av godværsdager og kystidyll, fikk de endelig møte Finnmarkskysten på sitt tøffeste.

Frisk krabbeleveranse

Dagens friskeste opplevelse fikk trolig Kjell Sørbø, da han møtte hurtigruta med nyfangede kongekrabber ytterst i fjorden. Med sjøsprøyten piskende langs hurtigruteskroget og riben dansende på bølgetoppene - entret han skuta i kjent stil.

Folk møtte fram i hopetall tross stormkast fra øst.

I det båten passerte moloen - hadde et ti-talls entusiaster satt sjøbein på molospissen for å møte landets kjendisbåt nummer en.

Møtte mannsterk

Inne i havna hadde en anselig flokk kjøllefjordinger troppet opp på hurtigrutekaia for å vinke, eller forhåpentligvis få sendt en hilsen via sjølskrevne plakater som de så vidt klarte å holde på i austavindsrokket.

Andre igjen hadde lagt ned litt ekstra arbeid og sikret seg noen ekstra sekunder på tv. Blant annet mannskapet om bord MS Røvik som hilste hurtigruta velkommen med dagens mest originale vri.