Det Norway Seafoods eide Berlevåg Fiskemottak måtte gjøre om ferskvare til frossenvare etter at E.coli-alarmen gikk. Tapet kan bli sekssifret, skriver Finnmarken.

Måte holde tilbake

Produksjonsleder Frank Arne Hansen framholder overfor avisen at de måtte holde tilbake et lastebillass med fersk fisk da beskjeden om E.coli-funnet i drikkevannet kom sist torsdag.

– Dette er heldigvis noe som ikke skjer veldig ofte. Det er mange år siden sist vi hadde denne situasjonen. Det er ergerlig, men det er sånne ting som skjer, slår Hansen fast.

Rutinekontroll

E-coli bakteriene ble funnet ved de jevnlige vannprøvene som tas av vannet. Men det gikk fem dager fra prøvene ble tatt, til bedriften ble gjort oppmerksom på funnene.

– Vi har imidlertid ikke måttet destruere noe. I stedet har vi omarbeidet ferskvarene til frysevarer. Dette er lavere priset, og dermed går vi også på et tap på grunn av dette, sier Frank Arne Hansen.