- Italienerne vil ikke ha tørrfisken ubearbeidet, nå vil kundene ha den ferdig behandlet. Norske forbrukere vil ha loins, ikke fisk med skinn og bein. Jeg tror det er viktig å tilpasse seg konsumentenes ønsker for å oppnå bedre økonomisk uttelling, sier Stikholmen, som 1. januar overtar som daglig leder i ærverdige L. Bergs Sønner AS. Til Lofotposten sier Stikholmen at han tror bedriften «kan lage flere bearbeidde produkter, og få bedre betalt for hvitfisken, selv om det er mange som konkurrerer i dette markedet».

– Markedet for hvitfisk endrer seg, og mange steder ser vi et lite generasjonsskifte. Det tror jeg kan være sunt, sier han til avisen.

Stikholmen har de siste ti årene bodd i Askøy utenfor Bergen, men i sommer kjøpte familien hus hjemme på Melbu. Kona flyttet oppover sammen med barna i august, og har jobbet i Vesterålen siden da. - Jeg tar sikte på å bli pendler, sier Jørn-Åge Stikholm.