Når Odd Jordheim (55) starter på sykkelturen Nordkapp-Lindesnes i fredag, gjør han det på sin helt spesielle måte. Der andre ofte bruker en måned på sykkelturen vil han bruke ti dager. Hver dag skal han sykle 25-30 mil, til sammen 260 mil, skriver Stavanger Aftenblad.

- Jeg reiser lett med racersykkel og en liten veske under setet. Utstyret jeg trenger ved hver overnatting er allerede sendt til ti hoteller. Jeg har pekt meg ut ti depoter nedover kysten, sier Jordheim.

For idrettsfolk

Underveis skal han leve på spesielle produkter av fiskeråstoff, utviklet av bergensselskapet Science in Nutrition. Målgruppen deres er pasienter som skal restituere seg fra operasjoner og idrettsfolk som driver utholdenhetstrening. Jordheim skal hovedsakelig leve på disse produktene under hele sykkelturen.

Dietten han skal leve på er laget av Einar Lied, professor i indremedisin ved Haukeland Universitetssykehus, som også er involvert i selskapet. Fiskeproduktene er også testet ut av proffsyklist Edvald Boasson Hagen.

Tester restitusjonen

- Jeg skal spise annen vanlig mat også, men dietten er planlagt ned til minste detalj. Jeg har til og med fått beskjed om hvilke typer pålegg jeg bør spise.

Han legger til:

- Mye av målet med turen er å teste om jeg restituerer meg raskere hver dag fordi jeg spiser dette, sier Jordheim, som til daglig er direktør ved Norsk Sjømatsenter og en ivrig syklist med mange lange sykkelritt bak seg.