De serverer lesere og publikum en forsker hver dag fram mot jul.

Det florerer av nettbaserte adventskalendre blant bedrifter og organisasjoner. Også matforskningsinstituttet Nofima presenterer for første gang sin unike kalender, hvor de øser av sine kompetente forskere og tar mål av seg å skape både julestemning og kunnskap i adventstida.

-Vi inviterer på vår helt spesielle julegløgg. For kanskje blir du litt gløggere av vår ventetidskalender, sier kommunikasjonsdirektør Morgan Lillegård.

Luke nummer en ble åpnet i går med «Fremtidens utradisjonelle julemiddag» - en sak om dyrking av kjøtt, såkalt vitro-kjøtt. Den handler om å dyrke celler av kjøttvev i laboratorium, og visste du at forskere i Nederland allerede har dyrket fram den første lab-burgeren! Dagens historier er om fiskehelseforskeren som har laget stoff, og siden sydd klær av bildet av laksens tarmtotter som hun fant i mikroskopet.

- Målet vårt er å skape litt julestemning, krydret med kunnskap eller gode historier fra vår forskerhverdag, sier Lillegård som kan røpe at det blir mye mat på menyen når matforskningsinstituttet byr på sin julegløgg.

- Du vil garantert få flere gode tips når det gjelder tilbereding av årets julemat.

Ideen bak matforskningsinstituttets adventskalender handler om å dele mer fra den spennende forskningen som foregår i 650 prosjekter og blant 355 ansatte. Nofimas julekalender omsetter denne gangen kunnskap for et kanskje bredere publikum som får ta del i ekspertenes råd, ideer og historier om alt fra tilbereding av kveite og ribbe, til hvordan du skal lykkes med julebaksten.

Kalenderen finner du på http://nofima.no/juleglogg-2014/