En gruppe på 25 miljøjournalister fra en rekke land deltok på en pressetur til Lerøy Aurora sitt anlegg ved Sessøya utenfor Tromsø.

- Vi har lært mye, sier Susan Moran som til daglig er radiojournalist i Colorado, USA. Hun var med blant en en stor gruppe journalister som sist uke var samlet til miljø- og nordområdeseminar i Tromsø og Oslo, skriver FHL i en pressemelding.

Den 9. juni sto omvisning på et norsk opprettsanlegg på timeplanen. Fiskeri- og havbruksnæringens landsforening (FHL) og Eksportutvalget for fisk (EFF) fikk ta journalistene med ut på Lerøys lokalitet ved Sessøya utenfor Tromsø.

Miljøtiltak

I tillegg til en innføring i hvordan lakseproduksjonen pågår, fikk journalistene vite mer om hvordan næringen arbeider med miljøtiltak for å sikre bærekraftig produksjon.

Flere ledende nyhetsredaksjoner var representert, deriblant en rekke aviser og tv-stasjoner fra USA, BBC World Service og The Guardian (UK), El Mundo (Spania), Die Zeit (Tyskland), Dagens Nyheter (Sverige), Ritzau (Danmark) og France 2 TV.

- Mange gode spørsmål

Ute på anlegget kunne de intervjue ansatte og produksjonsledelse, representanter fra FHL og EFF, og med selvsyn se hvor kontrollert produksjonen foregår.

- Dette var en gruppe journalister som stilte oss mange gode spørsmål og var oppriktig interessert i å lære mer om norsk lakseproduksjon, sier kommunikasjonsdirektør Are Kvistad i FHL.