Denne uka har han vært i Lofoten og Vesterålen.

- I utgangspunktet er jeg positiv til at folk er engasjert i selskapet. Men udokumenterte påstander uten rot i virkeligheten skaper utrygghet og undergraver grunnlaget for 1000 arbeidsplasser, sier han til Kyst og Fjord.

Vi møter Farstad på Melbu-kaia, innimellom allmøter med de ansatte, møter med tillitsvalgte og den lokale ledelsen på Melbu, samt møte med kommuneledelsen i Hadsel.

- Hvilke udokumentert påstander tenker du på?

- At vi bryter leveringsplikten, at vi skal fjerne leveringsbetingelsene og at vi akter å selge landanleggene. Jeg har brukt mye tid og krefter på å avklare dette. I gjennomsnitt har jeg de siste ukene hatt i overkant av én henvendelse fra media per arbeidsdag. Det har tatt mye tid, men det er viktig for oss at dette budskapet kommer gjennom, sier han.

De mange bedriftsbesøkene er en del av en større innsamlingsprosess, i forkant av omstruktureringer. Aker-ledelsen skal hente inn synspunkter, og sørge for at alle blir hørt, fram til ca midten av januar. Deretter skal tiltak planlegges, tiltak som vil bli presentert rundt 1. april. Og utgangspunktet er klart:

- Vi kan ikke fortsette å tape penger.