– Jeg har kjøpt båten fra Myre, det er en 33-fots Libra, rigga for line og juksa, sier Kristoffer til Bladet Vesterålen.

Onkel Geir Rognan er med på turen med drøyt ti meter lange «Rognan Jr». Det ble bygget i 1986 og selv har Kristoffer vært i fiskermanntallet på blad B i siden i mai i år.

– Jeg er med som mannskap. Det er jo første gang Kristoffer er nordover, så da er det greit å ha noen med som er kjent. Jeg har jo vært fisker i over 20 år, og har vært mye på Finnmarka, sier Geir til samme avis.

Kristoffer sier han har vært mye på havet opp gjennom årene. Han er fra ei skikkelig fiskarslekt, tenåringen. Faren, Gudmund Sture Rognan, eier Havbåra AS.

– Jeg har dessuten ett år igjen på fiske og fangst, og deretter skal jeg være lærling i to år. Når jeg er ferdig med det er jeg utdannet fisker, med kystskippersertifikat, sier Kristoffer.

Han er i åpen gruppe med sjarken sin.

«Rognan Jr» er mer enn klar for fiskefeltene ved Nordkyn.

– Jeg skal prøve å få tatt den torsken jeg har kvote på, og så blir det hyse og sei og kveite. Kanskje blir det også blåkveite etter hvert.

Han vil overfor vesterålsavisa ikke si hva han måtte gi for båten, men vi snakker om mer enn en million kroner.

– Jeg hadde tenkt å låne penger av faren min, men av tekniske grunner var ikke det mulig. Det var det et annet rederi på Myre som hørte om, og de tilbød meg å låne penger av dem. Så det har jeg gjort, sier Rognan junior.

– Jeg har fått gode tilbakemeldinger på denne satsing. Det virker som folk synes det er artig. Jeg har egentlig aldri vært i tvil om yrkesvalget, og jeg ser dette som en begynnelse. Jeg blir neppe sjarkfisker heile livet. Pappa har bestilt ny båt, og etterhvert ser jeg for meg å begynne på den.