Rundt 300 loser jobber for å gjøre seilingen langs kysten vår trygg, 24 timer i døgnet – hele året. Det har loser gjort i 300 år. LOS300 markeres i disse dager med et tokt langs norskekysten i juni og august, helt fra Vardø til siste stopp i Øygarden utenfor Bergen 30. august. Underveis møter du ekte loser, hører spennende historier og kan delta på arrangement med musikk, servering og åpent skip.

Innom 35 havner totalt

– Vi har så langt hatt en fantastisk seilas i all slags vær langs kysten av Nord-Norge, Trøndelag og Vestlandet. Engasjementet er stort, og særlig på de minste stedene fikk vi en varm velkomst, tross iskald nordavind og snøbyger. Nå inviterer vi til 16 nye arrangement lenger sør, med åpent skip om bord museumsfartøyet Gamle Oksøy, og gratis utstilling om losens spennende historie, forteller prosjektleder for LOS300, og leder av Kystverkmusea, Espen Frøysland.

«Minutt-for-minutt»: Det er montert kamera om bord, og du kan følge ferden 24 timer i døgnet på nettsiden www.los300.no

Disse stedene får besøk i august

Seilasen starter fredag 13. august. Første stopp er Halden, som 14. august får besøk av museumsfartøyet Gamle Oksøy. Deretter følger arrangement i Fredrikstad, Drammen, Oslo, Larvik, Hvasser, Langesund, Kragerø, Risør, Kristiansand, Mandal, Farsund, Tananger, Kvitsøy og Kopervik, Sagvåg og til slutt Øygarden.