Grieg Seafoods nye servicebåt «Lysholmen» som ble døpt i Honningsvåg torsdag formiddag kan nesten minne om en helt ordinær fiskebåt. Men så er designet hentet fra kystfiskeflåten slik at den kan operere under tøffe værforhold. Da Hammerfest-avdelingen i havbrukskonsernet bestilte to servicebåter, falt valget derfor på Viknaslipen. De ønsket nemlig en båttype som er testet ut på fiskebankene. «Lysholmen» skal forøvrig benyttes ved anleggets lokaliteter i Nordkapp kommune, derfor ble navnet hentet fra området.

Straks man er på dekk, skiller «Lysholmen» seg klart ut fra tradisjonelle fiskebåter.

14,96 meter lang

«Lysholmen» som er byggenummer 53 ved verftet i Vikna er 14,96 meter lang og 7 meter bred. Skroget er et enkeltskrog og båten er designet av Marin Design AS.

- Total byggetid har vært cirka sju måneder, og vi er spente på mottakelsen hos Grieg Seafood da vi har stor tro på båttypen, og ser for oss at den blir attraktiv i næringa med sin gode stabilitet, romslige løsninger og ikke minst den høye krankapasiteten. Dette er enkelt oppsummert en av de mest fleksible servicebåtene vi har produsert, sier daglig leder ved Viknaslipen Stig Morten Paulsen.

Opererer i røffe farvann

Teknisk sjef Willy Johansen i Grieg Seafood er også svært fornøyd med prosjektet.

- Vi har vært svært fornøyde med samarbeidet med Viknaslipen, som fremstår som profesjonelle og lette å forholde seg til. Vi opererer ganske ofte i røft farvann, og denne båttypen har vist seg å være meget bra under slike forhold, oppsummerte han.

Mange av elementene om bord kjenner vi igjen fra de tradisjonelle kystfiskebåtene.

Neste båt blir søsterskipet «Storholmen», som er planlagt levert Grieg Seafood i mars 2020. Det var forøvrig Marie Kjellmann, elev ved akvakulturlinjen hos Nordkapp videregående skole, fikk det ærefulle oppdraget med å være gudmor.

- Jeg var spent på om flaska skulle knuse, men det gikk bra. Det er en stor ære å få være gudmor for en så flott båt, sa Marie Kjellmann til Radio Nordkapp etter en vellykket dåp.

Det er Stavik Trevare AS som har stått for leveranser av innredning som gjør «Lysholmen» til en komfortabel båt for de ansatte.