- Vi er inne i en dialog med de ansatte og har orientert om den alvorlige situasjonen, sier Nergård og omtaler møtene som krisemøter. Det er 14 dagers varslingstid og noe av det som selskapet diskuterer med de ansatte er om det er mulig å korte denne noe inn.

Konsernet har 14 anlegg langs kysten, med mer enn 600 ansatte. Hvis de vil gå til det skrittet å permittere, så vil det ikke ramme alle, da de ulike anleggene har en ulik produksjonsmiks og noe av produksjonen vil kunne fortsette.

- Vi forventet at dette skulle komme kanskje i mars, men aldeles ikke før fisket har kommet ordentlig i gang, sier Nergaard.

Derfor betales det kun minstepris hos Norway Seafoods nå. Etter nyttår, mens det var lite råstoff i markedet, ble det betalt godt over minstepris.

- Det har aldri vært så mye fisk i havet og så opplever vi en slik situasjon. Vi overvåker situasjonen nøye, sier han og legger til:

- Norges Råfisklag har fått mye kritikk etter prisforhandlingene. Jeg synes det har vært urettferdig og noen fiskere tror at vi lurer dem. Nå ser vi at markedet reagerer som forventet, sier Ørjan Nergaard.