Det var én mann om bord i sjarken, da den fredag formiddag fikk garn i propellen og rak inn i fjærsteinene på Einebærøya utenfor Stamsund.

En redningsmann fra redningsskøyta «Det Norske Veritas» hoppet i havet og holdt fiskeren flytende, fram til han ble berget på land. Det ble gitt livreddende førstehjelp på stedet, før personen ble fløyet til sykehus, etter å ha ligget rundt 20 minutter i sjøen.

Nå bekrefter Politiet i Nordland at livet til fiskeren ikke lot seg redde.

Fisker fra Lofoten

– Fiskeren, en mann i 60 årene, bosatt i Vågan kommune, døde dessverre på sykehuset i Tromsø, offentliggjør Politiet lørdag formiddag.

Fiskeren hadde fått garn i propellen og rak mot land, da han slo alarm. I pressemeldingen, forteller politiet at fiskeren, som var alene om bord, hoppet på havet før båten gikk på land.

Litt før klokka ni fredag formiddag, ble det dramatisk utenfor Stamsund, da en sjark fikk garn i propellen og drev i fjæra. Det endte med at også redningsskøyta «Det Norske Veritas» gikk på grunn Foto: Gustav Fauskanger Pedersen

Redningsskøytene «Det Norske Veritas» og «Sundt Flyer» rykket ut, helikopter ble utalarmert fra Tromsø og Bodø, lokale fiskere bisto med egne båter og også Kystvakten kom til stedet. Det hele ble dramatisk, da også redningsskøyta gikk på grunn.

Der er nå gjort kjent at redningsaksjonen fikk et tragisk utfall.

Undersøker ulykken

Politiet har opprettet en undersøkelsessak, men har ikke mistanke om at noe straffbart har skjedd.

– Vi vil undersøke vel så mye i et forebyggende perspektiv, så det ikke skal skje igjen, uttalte Remi Johansen, operasjonsleder ved Nordland politidistrikt, til Kyst og Fjord lørdag morgen.