Loppa-ordfører Cato Kristiansen forteller at de vil legge til rette for en stille stund i Øksfjord kirke fra onsdag ettermiddag klokken 17.

Tirsdag kveld ble status endret. Mannen som falt over bord fra en fiskebåt utenfor Loppa øy tirsdag formiddag, er antatt omkommet. Båten hadde hjemmehavn i Bodø, men det er små forhold og mange kjenner hverandre i miljøet.

- Vi sender våre varmeste tanker og medfølelse til pårørende, venner og andre berørte, heter det i en uttalelse fra ordføreren.

Loppa kommune vil legge til rette for at venner, kolleger og andre som ønsker å samles i løpet av morgendagen til en stille stund sammen.

– Alle som bor i små fiskersamfunn ved kysten vet hvordan slike ulykker berører og rammer et lite lokalsamfunn. Både her hvor den savnede har jobbet den siste tiden og selvfølgelig i sin hjemkommune, påpeker Kristiansen.

Mange har vært med i redningsaksjonen i løpet av tirsdagen.

– Jeg vil også benytte  anledningen til å takke og berømme mannskapene på lokale fiskefartøy, Boreal-mannskap, kystvakt, redningsselskap, forsvaret, redningstjenesten og alle andre som har vært med å bidra i søket for å finne den savnede. Det er sterkt å se den omfattende, ukuelige og målrettede innsatsen som har vært lagt ned disse timene for å finne den savnede, hilser ordføreren.

Øksfjord kirke åpnes for en stille stund. Foto: Arkiv