Dette melder Fiskebåt på sine nettsider.

Det er Fiskebåt Vest i lag med Møre og Romsdal Fiskarlag, Surofi, Marint kompetansesenter og Norges Sildesalgslag som står bak arrangementet, som også har med Sparebanken Møre som sponsor.

Opplegget er nokså likt fra år til år. Først får ungdommene en liten smakebit på hva det innebærer å ha et yrke på sjøen. Deretter får de møte litt eldre ungdommer som har valgt fiskeri som yrkesvei.

I år er det lærling Selma Steen Bjørlykke fra Ålesund, fisker- og fangstelev på fagskolen Daniel Magerøy fra Midsund og motormann-elev på fagskolen, Simen Akslen fra Ålesund, som blir intervjuet om hvorfor de har valgt fiskeri som sin yrkesvei.

Ikke bare faglig

For at ungdomskuleelevene skal henge med, blir det også Kahoot-konkurranse mellom de forskjellige skolene, hvor den klassen som vinner får 10 000 kroner, og den eleven som gjør det best får en ipad.

Kjent artist

Arrangørene legger også vekt på finne en ung lokal artist til arrangementet. I år som i fjor er den Sverre Eide fra Ålesund som stå for det musikalske. Eid er mest kjent fra The Voice.