Open Concept

- Det var flere ting som forårsaket konkursen. Blant annet har høye laksepriser gjort innkjøp av råvarer dyrere for oss. I tillegg hadde vi en hendelse der vi ikke fikk leveranse av råvarer fra en av leverandørene våre. Det gjorde at vi ikke fikk levert produktene våre til en kunde, og dermed måtte vi gå denne veien, sier Lars Ole Krogh, daglig leder i Isfjord Norway til Adresseavisen.

Seafood Norway er navnet på den nyopprettede bedriften. Ledelsen er den samme, det er også de fleste andre ansatte.

- Rundt 2/3 av de ansatte er med videre til den nye bedriften. Fra før av hadde vi rundt 40 ansatte, nå har vi rundt 25, sier Krogh.

Han forteller at det først og fremst er vikarene og deltidsansatte som ikke blir med videre.

- Vi har forsøkt å beholde flest mulig av de faste ansatte, sier Krogh.

Bedriften lever av salting, røyking og annen foredling av laks og ørret. Da konkursen ble meldt, måtte produksjonen stanses.

- Vi holdt stengt i to dager, men begynte å produsere igjen på onsdag, sier Krogh.

Han beskriver årsakene til konkursen som engangshendelser, og tror ikke de vil påvirke driften av det nye selskapet.

Grunnen til at de kunne starte opp igjen er ifølge daglig leder at de fikk ny finansiering fra Sparebank 1.

I tillegg til at den nye bedriften vil ha mindre ansatte, vil også produksjonen gå noe ned.

- Nå tar vi inn rundt 50 tonn råstoff i uka, men det vil bli noe mer etter hvert som høysesongen kommer i gang, sier Krogh.