- Ruteplanleggeren på Snelandia/177 viste at ferga skulle gå i dag. Det samme fikk daglig leder ved anlegget på Sørvær opplyst på telefon da han ringte 177. Fylkeskommunen skjønner ikke at vi er ei øy, skriver en rasende ordfører til Finnmark fylkeskommune. Hun fortsetter:

- Fra Hasvik kommune sin side, fra næringslivet og fra enkeltpersoner har vi til det kjedsommelige gjentatt at vinterfisket pågår for fullt utfor Sørøya nå. Allikevel innstilles fergene et helt døgn. Det er totalt uforståelig og respektløst at Boreal transport as nok en gang isolerer Hasviksamfunnet.

- Det synes som om galskapen knyttet opp mot fergedrifta mellom Hasvik og Øksfjord aldri tar slutt. Gang på gang tas det valg og avgjørelser som får store konsekvenser for Hasviksamfunnet, uten at noen tar ansvar for dette.

Taper hundretusener

Frank Arne Ylänen, plassjef hos Norway Seafood på Sørvær, sier til iFinnmark at selskapet trolig taper flere hundre tusen på fergestoppen.

– Fisken kommer ikke frem i tide, nå må den sendes til andre kunder med redusert pris. Tapet kan være på flere hundre tusen kroner, sier han.

Var planlagt

Daglig leder Per Hansen i Boreal Transport Nord, sier at ferga ikke er satt inn i rutetabellen langfredag.

– I henhold til rutetabellen går ikke båten langfredag. Det har stått i rutetabellen lenge. Vi varsler om avvik, men ikke når vi følger rutetabellen, sier Hansen til iFinnmark.

– Vi kan ikke svare for rutene. Det er det fylkeskommunen som bestemmer.

- Må evalueres

Hovedutvalgsleder for kultur og samferdsel, Geir Ove Bakken (A), sier til iFinnmark at det er administrasjonen i fylkeskommunen som har utarbeidet ruteplanen for høytiden. - Det er klart man må evaluere dette. Det skal vi gjøre rett etter påske.